Иван Гешев явно ще продължи политическата линия, която и досега държеше.

...
Иван Гешев явно ще продължи политическата линия, която и досега държеше.
Коментари Харесай

Политолог посочи следващия ход на Гешев

" Иван Гешев очевидно ще продължи политическата линия, която и до момента държеше. Той беше трансформирал поста си във опция да изпраща политически послания. Сега виждаме промяна в получателите на посланията. Той продължава в този политически модус може би с концепцията да основе лична партия или да се включи към политическа групировка ". 

Това сподели пред БНР политологът доцент Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики. 
-->
И добави, че не чака Борислав Сарафов да остане дълго на поста - изпълняващ длъжността основен прокурор, поради същия проблем, какъвто има и Гешев - прекомерно дълго е бил вътре в тази проблематична прокуратура. 

" Това прави избора на Сарафов сложен за обществено отбраняване и оправдаване ". 

Доц. Смилов уточни, че най-важният сигнал за така наречен " правосъдна промяна " ще бъде по какъв начин ще се договорят назначенията във Висш съдебен съвет, в Инспектората, сред членовете на ръководещата коалиция: 

" Самият политически метод, който ще бъде демонстриран, ще покаже дали сме очевидци на нещо ново, или виждаме повече от остарялото. Изкристализирането на хрумвания за конституционна промяна ще бъде друга значима стъпка. Големият въпрос е този - да забележим новото ръководещо болшинство в деяние ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР